Sportdate.se
Kategori: Träning
Rubrik: Springa på tå 2014-07-12 16:34:17
Har jag börjat med, med hopp om att lura mina hälsporrar. Fick tips om det igår, och idag sprang jag en tre kilometer lång runda utan att sätta i hälarna en enda gång. Ingen smärta, och lätt gick det, blev knappt svettig.

Min plan är nu att öka distanserna, men ta det lugnt; mina hälsporrar har lärt mig en läxa. Fyra kilometer på måndag (förutsatt att vader och fötter känns okej), fem kilometer på onsdag. Och så vidare. Kan inte misslyckas! Eller, jo, jag vet: det kan misslyckas. Läser man vårdguiden så står det att man helst inte ska varken springa eller gå på evigheter, om man fått hälsporre. Korkat att dissa vårdguiden, kanske, men jag måste prova annan löpteknik innan jag ger upp. Måste bara.
Kommentera
 
Kategori: Träning
Rubrik: Tröjuppladdning 2014-06-25 14:10:41
Tröjuppladdningen inför ett halvmarathon är seriösa grejer! Nästan viktigare än själva springträningen.
Tröjuppladdning
Kommentera
 
Kategori: Träning
Rubrik: Jympa och löpning - same same 2014-06-24 13:38:03
Jympa och löpning - same same, tänkte jag när jag anmälde mig till halvmaran. Hopp och skutt, röra växelvis på benen. Funderade på om jag överhuvudtaget skulle behöva träna på att springa, när jag nu jympar så mycket.

En anings skillnad är det, kan jag avslöja nu när jag börjat med den där löpträningen. En anings. Det är, till exempel, tyngre att springa än att jympa. Och tråkigare. Men det mesta är ju tråkigare än jympa så det behöver inte betyda jättetråkigt. Bara halvtråkigt. Spring, spring, spring, liksom. Kan upplevas enformigt för luststyrda varelser som jag. Men jag kör med målbild (läs: miself susar fram med snyggaste springstilen på Stockholms gator den trettonde september), och det funkar ibland. Ibland funkar det inte, mina målbilder har då och då ovanan att falla platta till marken, och då är de helt oanvändbara.

Men ändå. Jag springer.

En ny muskel har gett sig till känna. (Förstår inte varför jag inte märkt av den efter jympapassen, men förunderlig är anatomin.) Den sitter nedanför höftbenet, i höjd med ljumsken, och den undrar för närvarande vad fan jag håller på med. Jag svarar som det är, att nu ska vi bli långdistanslöpare. Tralala, lägger jag till för att förmedla hur kul det här är. Eller kommer bli, i alla fall. Väl...?
Kommentera
 
Kategori: Träning
Rubrik: Hur hamnade jag här? 2014-06-23 10:30:47
Kan man undra. Jag är ju ingen sportnörd, precis. Inte det jag förknippar med ordet, i alla fall.

Hatade bollsporter när jag själv gick i skolan en gång i tiden. Vad var meningen med dem? Jag fattade aldrig det. Och var alltid lika lättad när slutsignalen för en match gick.

Sprang gjorde jag inte heller. Jo, en gång, när jag av oklar anledning skulle vara med och representera min skola i en stafettävling. Jag var kanske tolv. Fem hundra meter var skulle vi springa, vi i laget, och när det var min tur drog jag iväg med full speed, och att jag överhuvudtaget kom i mål är ett under. Jag var helt färdig efter halva sträckan, och kunde inte resa mig på en lång stund efter att jag kommit i mål. Jag minns också att mina inre organ var på väg att pressa sig upp genom strupen när jag satt på bussen hem.

Och nu är jag med på SPORTDATE. Ödets ironi. Men det har ju också gått några år. Ganska många, närmare bestämt. Och rörelseglädjen har liksom smugit på. Det började med dans och fortsatte med jympa då och då. 'Då och då' blev en aning frekventare med tiden och för drygt fem år sedan var jag fast. Nu tränar jag även spinning, cirkelgym och löpning. Det sista är ganska färskt; jag sprang vårruset med arbetskompisar i maj, blev sedan övetalad att anmäla mig till Stockholms halvmara i september , och nu springar jag! Ett par gånger i veckan, jag måste ju hinna jympa och spinna också.

Men det är kul, kors i taket. Kan ha att göra med att jag anpassar tempot till orken, för att inte falla död ner när jag kommer i mål. Springer för närvarande fem kilometer på trettioen minuter och tänker: Hur svårt kan det vara? Att springa en halvmara, alltså. Nu när jag är en riktig sportnörd. ;)
Kommentera
 
Skapa en blogg
Msnilla
Msnilla
Senast aktiv:
2014-12-30 17:48:03
Söker:

Kontakta gärna mig

Skicka meddelande
Senaste inlägg
Springa på tå
Tröjuppladdning
Jympa och löpning - ...
Hur hamnade jag här?